10 ikoniske filmer som fyller 20 år i år

Innholdsfortegnelse:

10 ikoniske filmer som fyller 20 år i år
10 ikoniske filmer som fyller 20 år i år
Anonim

2001 var absolutt et fantastisk år for filmindustrien ettersom mange ikoniske filmer hadde premiere den gang. Det var året for forskjellige sjangre, det fødte mange vellykkede Hollywood-stjerner, og det var et stort år for filmfranchising.

Ja - på dagens liste vil man raskt legge merke til at de første delene av populære franchiser som Harry Potter, Ocean's 11, The Fast and the Furious, Shrek og Ringenes Herre hadde premiere akkurat det året. Fortsett å bla for å finne ut hvilke filmer som offisielt fyller 20 år i 2021!

10 'Harry Potter And The Sorcerer's Stone' hadde premiere 4. november 2001

Harry Potter og de vises stein-scene
Harry Potter og de vises stein-scene

Kicking the list off er fantasyfilmen Harry Potter and the Sorcerer's Stone som var basert på den populære J. K. Rowling-romanen fra 1997. Filmen – som forteller historien om Harry Potters første år ved G altvorts hekseskole. og Wizardry - stjerner Daniel Radcliffe, Rupert Grint, Emma Watson, John Cleese, Robbie Coltrane, Warwick Davis, Richard Griffiths, Alan Rickman, Fiona Shaw og Maggie Smith. Som fansen vet, ble filmen en stor franchise som hadde tot alt åtte filmer. For øyeblikket har Harry Potter og de vises stein, som hadde premiere 4. november 2001, en rangering på 7,6 på IMDb.

9 'Ocean's Eleven' hadde premiere 7. desember 2001

Ocean's Eleven-scene
Ocean's Eleven-scene

La oss gå videre til ranskomedien Ocean's Eleven som hadde premiere 7. desember 2001. Filmen - som forteller historien om samtidige ran på tre kasinoer i Las Vegas - har George Clooney, Brad Pitt, Matt Damon, Don Cheadle, Andy García, Bernie Mac og Julia Roberts. For øyeblikket har Ocean's Eleven en rangering på 7,7 på IMDb, og den endte opp med to oppfølgere - Ocean's Twelve og Ocean's Thirteen, samt spin-off Ocean's 8.

8 'Legally Blonde' hadde premiere 13. juli 2001

Lovlig blond scene
Lovlig blond scene

Neste på listen er komediefilmen Legally Blonde som forteller historien om en fasjonabel universitetsstudent som bestemmer seg for å gå på jusstudiet.

Filmen - med Reese Witherspoon, Luke Wilson, Selma Blair, Matthew Davis, Victor Garber og Jennifer Coolidge i hovedrollene - endte også opp med en oppfølger Legally Blonde 2: Red, White & Blonde og en spin-off Lovlig blondiner. Foreløpig har Legally Blonde - som hadde premiere 13. juli 2001 - en rangering på 6,3 på IMDb.

7 'A Beautiful Mind' hadde premiere 13. desember 2001

En vakker sinnsscene
En vakker sinnsscene

En annen film som fyller 20 år i år er det biografiske dramaet A Beautiful Mind som forteller livshistorien til matematikeren John Nash. A Beautiful Mind hadde premiere 13. desember 2001, og har Russell Crowe, Ed Harris, Jennifer Connelly, Paul Bettany, Adam Goldberg, Judd Hirsch, Josh Lucas, Anthony Rapp og Christopher Plummer i hovedrollene. For øyeblikket har filmen en rangering på 8,2 på IMDb.

6 'Shrek' hadde premiere 22. april 2001

Shrek scene
Shrek scene

En annen veldig populær film som resulterte i en franchise er den animerte komedien Shrek. Filmen, som forteller historien om en gretten trolle som redder en prinsesse, hadde premiere 22. april 2001, og i den gir Mike Myers, Eddie Murphy, Cameron Diaz og John Lithgow stemme til hovedpersonene. Foreløpig har Shrek en 7,8-rating på IMDb og det resulterte i tre oppfølgere - Shrek 2, Shrek the Third, og Shrek Forever After - og den fjerde vil forhåpentligvis bli utgitt i fremtiden.

5 'Vanilla Sky' hadde premiere 14. desember 2001

Vanilla Sky scene
Vanilla Sky scene

Neste på listen er den sci-fi-psykologiske thrilleren Vanilla Sky med Tom Cruise, Penélope Cruz, Kurt Russell, Jason Lee, Noah Taylor og Cameron Diaz i hovedrollene. Vanilla Sky hadde premiere 14. desember 2001, og den følger livet til en forlegger før og etter en bilulykke. For øyeblikket har Vanilla Sky en rangering på 6,9 på IMDb.

4 'Lara Croft: Tomb Raider' hadde premiere 15. juni 2001

Lara Croft Tomb Raider-scene
Lara Croft Tomb Raider-scene

La oss gå videre til action-eventyrfilmen Lara Croft: Tomb Raider som var basert på et videospill med samme navn.

Filmen har Angelina Jolie, Jon Voight, Iain Glen, Noah Taylor og Daniel Craig i hovedrollene, og den hadde premiere 15. juni 2001. For tiden er Lara Croft: Tomb Raider - som endte opp med en oppfølger med tittelen Lara Croft: Tomb Raider – The Cradle of Life – har en rangering på 5,8 på IMDb.

3 'Moulin Rouge!' Premiere 9. mai 2001

Moulin Rouge scene
Moulin Rouge scene

Neste på listen er det musikalsk romantiske dramaet Moulin Rouge! som forteller historien om en ung poet som forelsker seg i stjernen fra Moulin Rouge i Paris. Filmen hadde premiere 9. mai 2001 på filmfestivalen i Cannes, og den har Nicole Kidman, Ewan McGregor, John Leguizamo, Jim Broadbent og Richard Roxburgh i hovedrollene. Foreløpig Moulin Rouge! har en vurdering på 7,6 på IMDb.

2 'The Fast And The Furious' hadde premiere 22. juni 2001

Fast and the Furious-scenen
Fast and the Furious-scenen

2001 var et fantastisk år for filmer som ville resultere i mange oppfølgere - og The Fast and the Furious er også en av dem. Den populære actionfilmen – som handler om gateløpsverdenen – har Paul Walker, Vin Diesel, Michelle Rodriguez, Jordana Brewster, Rick Yune, Chad Lindberg, Johnny Strong og Ted Levine i hovedrollene. The Fast and the Furious hadde premiere 22. juni 2001, den resulterte i syv oppfølgere og den første delen har for øyeblikket en vurdering på 6,8 på IMDb.

1 'Lord Of The Rings: The Fellowship Of The Ring' hadde premiere 10. desember 2001

Ringenes Herre-scene
Ringenes Herre-scene

Det episke fantasy-eventyret Ringenes Herre: Ringenes fellesskap pakkes sammen. Filmen - som forteller reisen til ni følgesvenner som prøver å ødelegge den mektige One Ring - har Elijah Wood, Ian McKellen, Liv Tyler, Viggo Mortensen, Sean Astin, Cate Blanchett, John Rhys-Davies, Billy Boyd, Dominic Monaghan, Orlando Bloom i hovedrollene, og Christopher Lee. Ringenes Herre: The Fellowship of the Ring hadde premiere 10. desember 2001, og den har for tiden en rangering på 8,8 på IMDb.

Anbefalt: