Women Winning on Netflix: An Inside Look at Top Female Filmmakers

Innholdsfortegnelse:

Women Winning on Netflix: An Inside Look at Top Female Filmmakers
Women Winning on Netflix: An Inside Look at Top Female Filmmakers
Anonim

Selv om det nylig har vært en stigende trend blant kvinnelige filmskapere, er det overveldende flertallet av filmskapere over hele verden menn. Fargede kvinner utgjør en enda mindre prosentandel av regissører og manusforfattere, noe som viser hvor vanskelig det er for kvinner og fargede å bryte seg inn i bransjen.

Over i Netflixs robuste hjørne av strømmeverdenen har imidlertid flere kvinner skåret ut sine egne veier til suksess, inkludert Natasha Lyonne og Amy Poehler (Russian Doll) og Mindy Kaling og Lang Fisher (Never Have I Ever.) Disse kvinnene fungerer som regissører, manusforfattere, utøvende produsenter, skuespillere og mer, og forteller historier om sterke kvinnelige hovedroller og oppnår landsomfattende anerkjennelse for sitt arbeid.

Suksessen til «Russian Doll»

Noen av Netflixs mest populære programmer, inkludert Russian Doll og Never Have I Ever, ble laget av kvinner. Fra tankevekkende til hjertevarmende, disse seriene har skapt mye sus og krav fra fans i flere sesonger.

Russian Doll, det komiske dramamysteriet skapt av Leslye Headland, Amy Poehler og Natasha Lyonne, har blitt hyllet som «den første sanne TV-hiten i 2019». Når du beskriver det til en venn uten spoilere, høres det ut som en moderne Groundhog Day. Etter bare én episode utspiller seg imidlertid en bisarr, uhyggelig og fascinerende historie. I sentrum står den grungy, sarkastiske og frekke Nadia Vulvokov, spilt av Natasha Lyonne.

På Today Show tilbake i 2019 diskuterte Poehler og Lyonne viktigheten av det kvinnelige filmteamet deres, inkludert regissører, forfattere og produsenter.

"Vi kjenner bare så mange talentfulle kvinner, vi var glade for å jobbe med dem," forklarte Poehler."I tillegg er jeg veldig stolt over det faktum at Natasha spiller en så utrolig kompleks kvinnelig karakter. Ideen ble startet egentlig fordi vi på mange måter beklaget mangelen på muligheter og veier som kvinnelige karakterer får oppdage i en serie."

"Og jeg tror som et resultat av alle damene," la Lyonne til, "kjønn nesten forsvinner på denne typen måte som gjør det langt mer til en menneskelig opplevelse og en menneskelig historie, uten de historiske troper av hva det betyr å være en kvinne som går gjennom denne opplevelsen.»

Det banebrytende arbeidet i «Never Have I Ever»

Mindy Kaling og Lang Fishers splitter nye serie Never Have I Ever ble også ledet av kvinnelige filmskapere og inneholdt en sterk kvinnelig hovedrolle. Komedien for voksende alder sentrerer seg rundt Devi Vishwakumar (Maitreyi Ramakrishnan), en indisk-amerikansk tenåring hvis mål for andreåret er å få en kjæreste og avlede oppmerksomheten fra hennes nylige traumer; hennes far døde uventet året før.

I et intervju med New York Times diskuterte Kaling viktigheten av å ha kvinner og fargede i sitt kreative team og i rollebesetningen.

"For alle oss i forfatterrommet, spesielt de av oss som var barn av innvandrere, som utgjorde de fleste av mine ansatte, handlet det om å dele historiene om å føle seg 'andre'," forklarte Kaling. "En av de beste delene med å være i det rommet var å innse at de følte så mange av de samme tingene jeg gjorde, og det var en lettelse. Det fikk meg til å føle: «OK, jeg er, liksom, normal».»

Som svar på Never Have I Ever sin suksess, tok Ramakrishnan nylig til Instagram for å forklare hvor viktig showet er for kvinnelig representasjon i Sør-Asia.

"Nå mer enn noen gang har jeg innsett hvor viktig realistisk representasjon er," sa hun. «Spesielt som tamil-kanadier selv. Jeg er glad for å være en del av et show som forteller én historie av mange fra det sørasiatiske samfunnet. Men likevel, det er bare én historie … det er på tide at vi feirer våre asiatiske samfunn, tar opp plass, og hvis du ikke allerede har gjort det, omfavn kulturen din på dine egne premisser.»

Som det viser seg, har Mindy Kaling, Lang Fisher, Amy Poehler og Natasha Lyonne truffet suksessformler. Never Have I Ever er på topp 10 av Netflixs mest sette serier, og den har en rangering på 96 prosent på Rotten Tomatoes. Russian Doll har en 97 prosent "Tomatometer"-vurdering og løftet om en andre sesong. Mens disse programmene tok svært forskjellige tilnærminger når det gjaldt spørsmålet om kvinnelig representasjon i filmskaping, åpnet de begge dører for kvinnelige skapere i Hollywood.

Anbefalt: