Netflixs "You": Er Joe Goldberg basert på Ted Bundy?

Innholdsfortegnelse:

Netflixs "You": Er Joe Goldberg basert på Ted Bundy?
Netflixs "You": Er Joe Goldberg basert på Ted Bundy?
Anonim

Den psykologiske thrilleren You slo Netflix i 2018 og hadde fans som surret over seriemorderen Joe Goldberg, som mange hevder er basert på den beryktede, virkelige seriemorderen, Ted Bundy. Laget av forfatteren Caroline Kepnes i sin roman fra 2014 med tittelen You, og etterfulgt av hennes oppfølger Hidden Bodies i 2016, følger historien Joe Goldberg, en bokhandelssjef og seriemorder hvis kjærlighet til en kunde blir besettende og vrangforestillinger. Selv om Joe er skurken, roter ikke bare fansen etter ham, men noen blir forelsket.

Likhetene med Bundy er noe blassende, for listen fortsetter og fortsetter. Kepnes var fast på at Bundy ikke spilte noen rolle i inspirasjonen til Joe, men fansen begynte å stille spørsmål ved den følelsen da You hadde premiere. Da Netflix ga ut både en film og en dokumentserie om Bundy og livet hans samtidig som You droppet, lurte folk virkelig på hvor sammenheng sannheten var fra fiksjon.

Seriemorderlikheter

Mye av disse sammenligningene kommer fra hvordan både Goldberg og Bundy er sjarmerende, karismatiske og kjekke på utsiden, men depraverte, besettende og hule innvendig. Ikke bare det, men det er en slående likhet med Ted Bundy og skuespilleren Penn Badgley, som spiller Joe. Innenfor denne alfa-mannlige personaen for å bevise sin maskuline verdi, tiltrekker både virkelighetens Bundy og fiktive Goldberg kvinner som forelsker seg i dem. Forlokkelsen kan virke rar, men gitt den fysiske tiltrekningen som er speilet med overflatepersonligheten, synes kvinner virkelig at disse to mennene er attraktive.

Kepnes sa at Goldberg ikke var basert på Bundy fordi det ville være perverst og minnet folk om at Goldberg var fiktivt og at Bundy drepte ekte mennesker, med ekte familier og virkelige konsekvenser. Uhyggelig nok påpekte en Reddit-bruker en scene i You der Candace, Joes ekskjæreste som senere har en skremmende hendelse med Joe i sesong 2, kaller Goldberg «Bunny». Carol Boone, kona til Bundy, pleide å kalle ham «Bunny» også.

Inspiration For Goldberg

Mens Kepnes hevder at Goldberg ikke var påvirket av Bundy, ble andre inspirasjonskilder notert. Patrick Bateman (Christian Bale) fra American Psycho var en av dem, og drapsmennenes indre monolog for å bringe publikum nærmere, gir bevis for dette. Arnolds venn av Hvor skal du, hvor har du vært? av Joyce Carol Oates og Hannibal Lecter (Anthony Hopkins) fra The Silence of the Lambs var andre inspirasjoner. Ideen om både å kjempe om oppmerksomhet og å begjære det de ikke kunne ha, er trekk fra begge som ble satt inn i produksjonen av Goldberg.

Å lage en morder for en karakter er utfordrende og påvirkninger finnes over alt. Mengden av manusbaserte krim-tv-programmer, blandet med den enorme mengden sanne krimprogrammer og podcaster, så vel som hver film der noen dør, er mulighetene for selv den minste innflytelse uendelige. Bundys fortid er forferdelig, og selv om ingen burde basere noen på Bundy, er hans personlighet og karakteren til hvem han var akkurat det krimfanatikere trives med. Goldberg er ganske enkelt nok en kompleks seriemorder på TV, og enten det er Bundy, Lecter eller Bateman, er litt av hvert inne i Joe.

Anbefalt: