Twilight: 15 Rules Vampires Have To Follow (And 10 They Always Break)

Innholdsfortegnelse:

Twilight: 15 Rules Vampires Have To Follow (And 10 They Always Break)
Twilight: 15 Rules Vampires Have To Follow (And 10 They Always Break)
Anonim

Edward Cullen brukte mesteparten av Stephenie Meyers Twilight-serie på å gruble over livet sitt som en udødelig, men han og resten av Cullen-familien fikk det til å virke som mye moro å være vampyr. Jada, de kunne aldri sole seg på en strand eller bli gamle med en man er glad i, men de kunne løpe i utrolige hastigheter, hadde overmenneskelig styrke og trengte aldri å bekymre seg for å få nok søvn eller legge på seg! Uansett hvor mye Edward prøvde å overbevise Bella om å velge et norm alt menneskeliv fremfor et udødelig, stilte både lesere og seere side med henne i ønsket om å tilbringe evigheten som en vampyr.

Vampyrer er i bunn og grunn som superhelter, og hele greia med å drikke blod stoppet oss fans fra å i all hemmelighet ønske at vi kunne bli snudd av vår egen vampyr-sjelevenn. Det er mulig at Edward hadde et poeng, skjønt, og at det å være en "kald en" ikke er helt hva det er kalkulert til å være. De må følge en latterlig mengde regler, og å bryte én av dem kan føre til Volturienes vrede.

Vampyrer har klart å eksistere i tusenvis av år uten at omverdenen har blitt fullstendig klar over deres eksistens. Volturis lover hindrer vampyrer over hele kloden i å avsløre sannheten, og den beryktede pakt gjør hva som helst for å opprettholde orden og sikre at deres strenge retningslinjer blir fulgt. Men siden det er så mange regler, kan noen vampyrer bare ikke la være å bryte noen av dem. Her er 15 regler vampyrer må følge (og 10 de alltid bryter).

25 MÅ FØLGE: IKKE GÅ UT I SOLLYSET

Bilde
Bilde

I noen historier om vampyrer går de monstrøse blodsugere utelukkende ut og jakter om natten fordi de blir til aske hvis de blir utsatt for sollys. Twilight-vampyrer trenger ikke å bekymre seg for det, men de kan likevel ikke bare gå rundt i solen uten at den diamantlignende huden deres gnister av strålene.

The Cullens valgte å bo i Forks fordi det sjelden er sol der og det konstante regnet lar dem gå ut på dagtid uten at folk legger merke til de overmenneskelige egenskapene til huden deres. Da Edward forsøkte å avslutte livet sitt i New Moon, planla han ganske enkelt å gå inn i solen for å vise verden sin evne til å gnistre og tvinge Volturi til å eliminere ham.

24 MÅ FØLGE: ALDRI GJØR BARN

Bilde
Bilde

Når et menneske blir forvandlet til en vampyr, fryses de permanent i samme alder og mentale tilstand som de var i da de forvandlet seg. Dette er grunnen til at vampyrer er forbudt å gjøre unge gutter og jenter til "udødelige barn" - de ville aldri være i stand til å modnes eller utvikle riktig tilbakeholdenhet.

Mange vampyrer føler et ønske om å stifte familie, men Volturi tillater ingen å forvandle barn fordi de ikke ville være i stand til å holde tilbake noen av deres mest dyriske drifter. Barnslige raserianfall, impulsive handlinger eller uansvarlige aktiviteter kan avsløre vampyrverdenen for mennesker, så udødelige barn er rett og slett for mye til å eksistere.

23 ALLTID BREAK: HOLD DIR EKSISTENS HEMMELIG

Bilde
Bilde

Alle vampyrlovene eksisterer for å tjene et enkelt, essensielt formål - holde sannheten om vampyrer hemmelig for resten av verden. Vampyrer har lurt i skyggene i utallige år, og mens noen mennesker fort alte historier om deres eksistens, avfeide de fleste disse historiene som bare rykter eller skumle godnatthistorier.

The Volturi forbyr vampyrer å avsløre sannheten for dødelige, men Cullen-familien ser ut til å slite med å holde kjeft. Edward fort alte Bella praktisk t alt alt det er å vite om vampyrer, og familiens interaksjoner med Quileutes førte til at mange innbyggere i Washington visste alt om deres store hemmelighet.

22 MÅ FØLGE: IKKE BLI PÅ SAMME STED FOR LANGT

Bilde
Bilde

Vampyrer lever utrolig nomadiske liv, og det er ikke bare fordi de kjeder seg for lenge på samme sted. Hvis en pakt tar bolig på et bestemt sted i over et tiår, vil andre mennesker som bor i samme by som dem kanskje legge merke til at de aldri ser ut til å bli eldre, og etter en stund kan det vekke stor mistanke.

For å hindre folk fra å bli kjent med deres udødelige status, må blodsugere flytte med noen års mellomrom. Hvis de ønsker å returnere, må de vente flere tiår for å sikre at ingen kan gjenkjenne dem. Cullens nøt virkelig friheten Forks overskyede vær tillot dem, så de flyttet tilbake nesten sytti år etter at de først dro.

21 ALLTID PAUSE: UNNGÅ INTERAKSJONER MED MENNESKER SÅ MYE SOM MULIG

Bilde
Bilde

Volturi har ansvaret for å holde det hemmelige vampyrsamfunnet skjult for menneskeverdenen, men Aro, Caius og Marcus foretrekker å sende vakt over hele kloden for å håndheve lovene deres fordi de liker å unngå kontakt med mennesker og holder seg isolert i Volterra. Flere medlemmer av Cullen-familien foretrakk på samme måte å holde seg for seg selv da de først ble vampyrer, men etter hvert som tiden gikk og deres pakt utvidet seg, bestemte de seg for at de heller ville prøve å leve relativt normale liv og blande seg inn i den dødelige verden.

Ingen lover forbyr dette eksplisitt, men vampyrer frarådes å sosialisere seg med mennesker med mindre det er absolutt nødvendig fordi enhver liten utglidning kan føre til eksponering av vampyrer. Edwards flere grader og vitnemål viser at han gjorde en god jobb med å passe inn med sine "feller", men hans vilje til å være så nær mennesker førte definitivt med seg noen store risikoer.

20 MÅ FØLGE: DRINK BLOOD

Bilde
Bilde

En av de største avskrekkende midler som kan hindre noen fra å ønske å bli vampyr, er kravet om å drikke blod. Vampyrer kan rett og slett ikke holde tilbake denne tørsten, uansett hvor hardt de prøver. Å unnlate å drikke blod over en lengre periode kan fysisk og ment alt svekke vampyrer, noe som kan føre til at de mister sin rasjonalitet og mentale evner til de til slutt gir etter for tørsten.

Meyer forklarte at halsen deres beskrives å ha "brennende smerte" når de avstår fra blod. Dyreblod bidrar til å redusere dette ubehaget og gir nok næring til at vampyrer kan holde seg i live, men det er langt mindre tiltalende og å opprettholde en "vegetarisk" diett krever en betydelig mengde selvkontroll.

19 MÅ FØLGE: LAT AT DU PUSTER

Bilde
Bilde

Vampyrer er kjent og beundret for sin forbedrede styrke, hastighet, utholdenhet og umulige skjønnhet, men de har en ekstra overmenneskelig gave som selv de største fansen ofte glemmer. Etter at de er forvandlet, har ikke vampyrer lenger noe behov for å puste, noe som betyr at de kan forbli nedsenket under vann så lenge de vil.

Selv om vampyrer ikke har noe reelt behov for luft, forventes de å late som å puste for å unngå mistanke. Å følge denne regelen er faktisk ganske enkelt fordi de fleste vampyrer fortsetter å puste etter at de er blitt vane. Men da Bella ble en vampyr, måtte hun gjøre en bevisst innsats for å puste og blunke slik at Charlie ikke skulle innse at hun ikke lenger var menneske.

18 ALLTID PAUSE: HOLD DEG BORTE FRA VARULVER OG FORM-SKIFTERE

Bilde
Bilde

Mens vampyrer sies å være de mektigste overnaturlige vesenene, har de naturlige rivaler som kan true med å ødelegge dem. Formskiftere som Quileute-stammen og varulver, ellers kjent som månens barn, har sine egne krefter og kan ikke la være å hate vampyrer.

The Volturi forbyr vampyrer å samhandle med disse fiendtlige skapningene med mindre det er for utryddelsesformål. Cullen-familien brøt gjentatte ganger denne loven - de inngikk en traktat med Quileutes etter deres første opphold i Forks, og år senere tvang Bellas vennskap med Jacob Black dem til konstant å samhandle med ham og flokken hans.

17 MÅ FØLGE: INNTAG MENNESKEMAT FOR Å BLANDE I

Bilde
Bilde

Vampyrer frarådes å prøve å slutte seg til det dødelige samfunnet, men hvis de ikke ønsker å forbli isolert og håper å blande seg med resten av verden, må de få i seg menneskelig mat og drikke av og til slik at andre ikke vil legge merke til at de kan overleve uten noen gang å gjøre det.

Vampyrer kan dessverre bare fordøye blod, så alt annet de spiser må hostes opp på et senere tidspunkt. For å unngå å måtte kaste for mye mat opp igjen, spiste familien Cullen alltid veldig små porsjoner av lunsjen sin på Forks High og valgte for det meste å bite og snakke i kafeteriaen. Heldigvis for dem antok klassekameratene deres at det var fordi de var på en slags supermodelldiett, og at det var slik de holdt seg i så perfekt form.

16 BRUK ALLTID: FLYT STILLETRAKTATEN

Bilde
Bilde

Under Cullen-familiens første opphold i Forks i 1936 tilbød Carlisle en traktat med Quileute Alpha-ulven Ephraim Black for å sikre fred mellom vampyrene og formskifterne. Black stolte ikke helt på vampyrene, men siden Cullens var flere enn ulvene i stammen hans og enkelt kunne ha eliminert dem, aksepterte han at Carlisles tilbud var ekte og enig.

Traktaten slo fast at vampyrene ikke kunne skade noen mennesker eller begå inntrenging på Quileutes land, og Quileutes kunne på sin side ikke fortelle noen den sanne naturen til Cullens.

Da Cullens kom tilbake til Forks tiår senere, klarte ikke begge parter å adlyde reglene i traktaten. Edward gjorde Bella til en vampyr, vampyrer befant seg stadig på Quileute-land, og Jacob var den som først fort alte Bella sannheten om de "kalde."

15 MÅ FØLGE: KONSTANT ENDRE JAKTTERKJER

Bilde
Bilde

Den primære grunnen til at vampyrer stadig flytter, er at naboene deres ikke skal innse at de ikke eldes, men det er ikke den eneste grunnen til deres nomadiske livsstil. For å konsumere nok blod til å fortsette sin udødelige tilværelse, må vampyrer jakte, og det begynner å se litt mistenkelig ut når for mange mennesker (eller i Cullen-familiens tilfelle, dyr) begynner å forsvinne fra et bestemt sted.

Vampyrer må finne nye jaktterreng utrolig ofte, så publikum vil ikke mistenke at noe spesielt skjer. Men takket være sin superhastighet kan vampyrer løpe til nye byer eller skoger i løpet av få minutter og ikke slite for mye med å spre jaktene sine.

14 MÅ FØLGE: UNNGÅ ROMANTISKE FORHOLD MED MENNESKER

Bilde
Bilde

The Twilight Saga ville ikke ha hatt en historie hvis Edward Cullen ikke ble forelsket i Bella Swan, men det er lett å se hvorfor vampyrer ikke er ment å inngå romantiske forhold med mennesker.

Bella fant ut at forelskelsen hennes var en vampyr, og kunne ha avslørt sannheten om overnaturlige vesener for resten av verden. Edward kunne ha mistet kontrollen og gitt etter for sin tørst etter kjærestens blod, og han ville ha vært hovedmistenkt i hennes forsvinning. Bellas dødelighet og Edwards skyldfølelse over tilsynelatende å miste henne fikk ham nesten til å gå inn i sollyset foran utallige mennesker. Og Bella omkom nesten da paret fullførte ekteskapet.

13 ALLTID BREAK: ELIMINER ALLE TRUSLER MOT VAMPYR-HEMMELIGHET

Bilde
Bilde

Siden Volturis lover alle dreier seg om å holde eksistensen av vampyrer hemmelig, er det ingen overraskelse at alle vampyrer forventes å eliminere alle og enhver som kan utgjøre en trussel mot hemmeligholdet.

The Cullens hadde selvfølgelig noen alvorlige problemer med denne loven. Volturiene truet med å eliminere Bella med mindre hun ble gjort til en udødelig, men Edward ville ikke snu Bella uansett hvor mye hun forsikret ham om at hun ønsket å bli en vampyr. Det var ikke før hun gikk med på å gifte seg med ham at han endelig ombestemte seg. Cullen-familien ville også ha vist Bree Tanner barmhjertighet til tross for hennes engasjement i Victorias destruktive nyfødte hær hvis Volturi ikke dukket opp og avsluttet livet hennes.

12 MÅ FØLGE: TRÆN NYFØDE VAMPYR

Bilde
Bilde

Alle vampyrer er utrolig kraftige og destruktive, men deres styrke og blodtørst er på topp når de først blir forvandlet til udødelige på grunn av det dvelende menneskeblodet i kroppene deres. Nyfødte vampyrer har utrolig vanskelig for å holde seg tilbake, så skaperne deres forventes å trene dem for å forhindre at de ved et uhell avslører seg selv under en vanvittig jakt.

Emmett var OL-paktens sterkeste vampyr, men nyfødte Bella klarte faktisk å bestige ham i en armbryterkonkurranse. For å hindre henne i å undervurdere evnene hennes og hjelpe henne med å mestre dem, jobbet Edward og søsknene hans sammen for å trene Bella.

11 ALLTID PAUSE: IKKE ELIMINER EN ANNEN VAMPYRS MATTE

Bilde
Bilde

Siden vampyrer er så uforanderlige, når de blir forelsket, er kjærligheten bundet til evigheten. Det samme gjelder for en vampyrs hevngjerrige natur - når de føler seg urett, er de ikke i stand til å tilgi eller gå forbi en fornærmelse eller skade. Det er derfor vampyrer ikke skal eliminere en annen vampyrs kompis. De vil aldri kunne komme over sin tapte kjære, og de vil aldri slutte å søke hevn. De kan rett og slett ikke hvile før den ansvarlige parten er eliminert.

Victoria ble fremstilt for å være en stor skurk fordi hun ønsket hevn på Bella og Edward etter at de tok ut kameraten hennes James, men hennes besettelse med å gjøre slutt på parets lykke var ikke helt hennes feil. Og til ære for henne brøt Edward denne regelen først.

10 MÅ FØLGE: RAPPORTERE OVERTREDELSER TIL VOLTURI

Bilde
Bilde

I løpet av århundrene har lederne av Volturi rekruttert et stort antall utrolig kraftige og farlige vampyrer til sine rekker. Deres hær av soldater er massiv, men det betyr ikke nødvendigvis at de har øyne over alt. Det er altfor mange vampyrer spredt over hele verden til at de kan holde styr på hver enkelt, så det forventes at vampyrer rapporterer alle overtredelser de oppdager andre vampyrer gjør.

Når Volturi blir informert om regelbrytere som truer med å avsløre hemmeligheten til vampyrer for omverdenen, sender de vaktene sine for å eliminere dem. Bare alvorlige overtredelser garanterer at Aro, Marcus og Caius forlater Volterra for å ta seg av problemene selv.

9 MÅ FØLGE: FALSKE VITNER ER FORBUDT

Bilde
Bilde

Mens Volturi forventer at andre udødelige over hele verden skal informere dem om eventuelle brudd på vampyrloven, tar de falske vitner utrolig alvorlig og tolererer ikke at vampyrer kaster bort tiden sin. Straffen for feilaktig å anklage en vampyr for en forbrytelse er en utidig bortgang, som Irina fikk vite i Breaking Dawn..

Irina antok feilaktig at Renesmee var et udødelig barn, og sjalusien hennes fikk henne til å fortelle Volturi om Bella og Edwards datter. Da de oppdaget at hun tok feil, avsluttet Volturi henne umiddelbart. Så vampyrer må være veldig forsiktige når de kommer med anklager.

8 ALLTID PAUSE: HOLD DEG UTENFOR OFFENTLIG SPOTLIGHT

Bilde
Bilde

Vampyrer har lov til å bli med i det menneskelige samfunn igjen så lenge de prøver å passe inn og skjule sannheten om sine overnaturlige gaver, men noen vampyrer har det veldig vanskelig med å blande seg inn i mengden. De er mer attraktive og kraftige enn bare dødelige, og det fører automatisk til at de får mye oppmerksomhet.

Carlisle hjalp egentlig ikke saken ved å bli en av de dyktigste legene i landet. Alle i Forks visste navnet hans, og det søkelyset kunne ha rotet til ting for hele familien hans hvis han gjorde en enkelt feil. "Barna" hans gjorde det egentlig ikke noe bedre med å holde oppmerksomheten borte fra seg selv, ettersom stilen og det flotte utseendet deres gjorde dem til de mest ettertraktede studentene ved Forks High.

7 MÅ FØLGE: ALDRI JAKT I VOLTERRA

Bilde
Bilde

Vampyrer må hele tiden endre sine jaktterreng og forventes å skjule likene til byttet sitt for å unngå å vekke mistanke, men utenfor disse retningslinjene er det egentlig ikke lover som dikterer hvor og hvordan vampyrer skal jakte. Det eneste stedet som er helt utenfor, er Volturis hjem til Volterra i Italia.

Siden Volturi bor i Volterra og har bodd der i århundrer, kan ikke vampyrer jakte der for å sikre at mennesker aldri mistenker at det er vampyrer i fjelltoppbyen. Volturi har maten brakt til dem utenfor Volterra, ofte fra et sted langt unna. Brytere av denne viktige loven vil utvilsomt bli brakt til Volturi for henrettelse.

6 PAUSE ALLTID: BRUK BARE STRØMENE I PRIVATE

Bilde
Bilde

Vampyrer kan lett bli profesjonelle i enhver sports- eller olympisk begivenhet de ønsker å konkurrere i, fordi deres eksepsjonelle fysiske gaver ville tillate dem å utmerke seg i alt som krever fart, styrke eller raske reflekser. De kan imidlertid ikke bare gå rundt og bruke kreftene sine offentlig, fordi folk kanskje legger merke til at de er litt for dyktige og begynner å stille spørsmål ved om de virkelig er mennesker eller ikke.

Det er strenge lover som forbyr vampyrer å bruke kreftene sine offentlig, men mange vampyrer sliter med å adlyde disse lovene. Til og med den utrolig ansvarlige Edward Cullen fant seg selv å dytte bort en lastebil med bare hånden på en travel skoleparkering for å redde forelskelsen hans Bella.

Anbefalt: