5 hunderaser perfekt for en vær (& 5 som ville være en forferdelig passform)

Innholdsfortegnelse:

5 hunderaser perfekt for en vær (& 5 som ville være en forferdelig passform)
5 hunderaser perfekt for en vær (& 5 som ville være en forferdelig passform)
Anonim

Å velge riktig hund er veldig viktig, og det avhenger ikke bare av tilgjengelig plass eller tiden personen må dedikere til det nye kjæledyret. Å velge ut en hund bør også handle om kompatibiliteten mellom de to vesenene. En hund bør matche energien til eieren, og det er vanskeligere å finne, spesielt hvis personen ikke vet hva han skal se etter.

En god tilnærming til søket etter den rette følgesvennen er Zodiac. Enkelte hunder komplementerer energien til et bestemt tegn bedre. Denne artikkelen vil liste opp den beste hunden for en Væren å ha, og de som ikke samsvarer med essensen deres i det hele tatt.

10 Perfekt passform: schæfer

Bilde
Bilde

På samme måte som en Væren, kan tyske hyrder være skremmende ved det første møtet. Men når de først blir komfortable og bestemmer seg for at de liker eieren, blir de utrolig lojale. De har en tendens til å ta den samme lederrollen som en Væren tar i en gruppe, og de er veldig beskyttende og årvåkne overfor menneskene de elsker.

De kan virke reservert når de er rundt fremmede, men det er bare deres beskyttende instinkter. Når eieren blir familie, vil de ikke være redde for å knytte seg til dem. Med sin ustoppelige energi og selvtillit vil de bli en Værens beste venn.

9 Forferdelig passform: Chihuahua

Bilde
Bilde

For hunder som ikke passer godt for Væren, er Chihuahua den første du tenker på. For ikke å si at de ikke er søte, for det er de definitivt, men de matcher ikke Værens energi i det hele tatt.

Dette brannskiltet er kjent for å være uavhengig og fritt, mens Chihuahuaen trenger konstant oppmerksomhet og omsorg, og de krever det hardt. De må også være konstant aktive, men siden de er veldig små får de trening innendørs, mens Væren er veldig utadvendt og trenger friluftslivet.

8 Perfekt passform: Jack Russell Terrier

Bilde
Bilde

For folk som ikke vil ha med å gjøre med en stor hund, er dette et godt alternativ. Jack Russell Terrier er en liten, men likevel energisk og uavhengig følgesvenn. De er veldig smarte og hardtarbeidende, og det er veldig gøy å være rundt dem. Det er viktig å holde dem underholdt, men det burde ikke være noe problem for en Væren siden de også er fulle av energi.

Akkurat som en Væren, liker de å være rundt andre mennesker når de blir respektert, men de er ikke redde for å stå på sitt. For folk som leter etter en hund for å holde tritt med sin intense energi samtidig som de er en hyggelig familievenn, er dette den.

7 Forferdelig passform: Bichon Frise

Bilde
Bilde

Denne hunderasen kunne ikke vært mer forskjellig fra en Væren. Disse hundene, selv om de er søte, er veldig avhengige av eierne og takler ikke å bli stående alene, noe Væren egentlig ikke forstår gitt deres uavhengige natur.

Bichons kan bli destruktive hvis de blir stående alene fordi de føler seg neglisjert. I tillegg trenger disse hundene mye trening for å bli vant til hjemmet sitt og lære lydighet. En Væren trenger en følgesvenn som liker å være rundt dem, men som også kan nyte alenetiden.

6 Perfekt passform: Labrador Retriever

Bilde
Bilde

Et godt medium mellom schæferhunden og Jack Russell Terrieren er Labrador Retriever. Disse hundene er veldig intelligente og sterke, to viktige egenskaper for en Væren, men de er også veldig herlige familiehunder. Nøkkelen til å ha et godt forhold til dem er å holde tritt med lekeenergien deres og hjelpe dem med å trene.

En Væren ser naturligvis etter en følgesvenn som deler sin entusiasme for livet, og en Labrador Retriever vil passe. De trenger kanskje litt trening i begynnelsen, men de lærer raskt og er veldig morsomme å være sammen med.

5 Forferdelig passform: Toy Poodle

Bilde
Bilde

Toy Poodle er en bedårende rase. De er smarte, søte og vakre. Men de er på ingen måte egnet for en Væren. Lekepudler må stelles flere ganger i året, og de trenger konstant samhandling med mennesker. De trenger også mye utendørsøvelser, men siden de er ment for å bo innendørs må de ha tilsyn.

Disse hundene kan være slitsomme å ta vare på, og selv om Væren liker å ta ledelsen, liker de å være rundt selvforsynte mennesker og se etter de samme egenskapene hos hunder.

4 Perfekt passform: Golden Retriever

Bilde
Bilde

Det disse hundene har av intelligens og vennlighet, mangler de i modenhet. I dette forholdet vil Væren måtte påta seg lederrollen, noe som sannsynligvis vil komme naturlig. I en Golden Retriever vil en Væren finne en bestevenn til å veilede gjennom eventyrene deres.

Det flotte med dem er at de vil elske eieren sin betingelsesløst. Til gjengjeld trenger de også å føle seg elsket, så før du får en, er det viktig å være sikker på at du har tid til å tilbringe med dem. De er kanskje ikke gode vaktbikkjer – de er for søte til det – men de er gode venner og vil matche en Værens energiske personlighet.

3 Forferdelig passform: italiensk greyhound

Bilde
Bilde

Italienske greyhounds er grasiøse, søte og elskelige, men en Væren ville ikke komme overens med dem i det hele tatt. Disse hundene må hele tiden vises hengivenhet. Ellers blir de sjenerte og triste. En Væren liker å vise hengivenhet, men liker ikke å føle seg kv alt.

I tillegg er disse hundene motvillige til å gå ut, så de ville ikke være den ideelle følgesvenn til et utgående brannskilt. En Væren vil aldri sitte fast i huset, de vil ha en venn som matcher deres energiske natur og entusiasme for livet.

2 Perfekt passform: Doberman

Bilde
Bilde

En Dobermann kan være en flott følgesvenn for en Væren, siden de er like kraftige og energiske. Men selv om personlighetene ser ut til å matche, er det viktig å hjelpe dem å sosialisere seg fra en tidlig alder, slik at de ikke blir aggressive og destruktive.

På samme måte som en Væren, må de lære å kontrollere temperamentet for å bruke energien sin. Selv om de er naturlig vakthunder, kan de være veldig lojale og kjærlige med menneskene de knytter bånd til. De må hele tiden bevege seg og trene, men det er ikke nødvendig å trene dem, siden de er naturlig beskyttende.

1 Forferdelig passform: Bulldogs

Bilde
Bilde

Bulldogs vil definitivt ikke passe godt for Væren. Denne typen hunder er ikke veldig energiske - noe som er et must for en Vær - og de har ingen lederegenskaper, noe som betyr at de er veldig pålitelige. Noen ganger blir de beskrevet som dumme, men det er ikke helt riktig.

De er vanskelige å trene, men de er perfekt i stand til å lære. Problemet er at de er late og liker å være hjemme, mens en Væren er det motsatte. Personlighetene deres ville rett og slett ikke matche, og det er synd, gitt hvor nydelige disse hundene er.

Anbefalt: