Hva skaperne av "Family Guy" og "The Simpsons" egentlig synes om hverandres show

Innholdsfortegnelse:

Hva skaperne av "Family Guy" og "The Simpsons" egentlig synes om hverandres show
Hva skaperne av "Family Guy" og "The Simpsons" egentlig synes om hverandres show
Anonim

Skaperne av South Park hater absolutt alt med Family Guy. Det er ingen mellomting eller nyanse i deres sporadiske latterliggjøring av Family Guy. Selv om de ser ut til å ha noe legitime kreative grunner til at de misliker Seth MacFarlane og Family, kan det ikke nektes suksessen til showet de kritiserer. Dette er noe som Matt Groening og skaperne av The Simpsons (uten tvil tidenes mest suksessrike animerte show) forstår. Og de har også tatt bilder på Family Guy gjennom årene. Men i motsetning til Family Guy og South Park, ser det ut til å være et slags kjærlighet/hat-forhold mellom skaperne av The Simpsons og innbyggerne i Quahog, Rhode Island.

Selvfølgelig hadde The Simpsons og Family Guy en veldig vellykket cross-over-episode i 2014. Selv om det ikke var den typen ikoniske animasjonsmesse for voksne som fansen så i "Marge V. S. The Monorail", var den absolutt bra -mottatt. Og rundt den tiden begynte publikasjoner å grave dypere inn i den sanne dynamikken mellom teamet bak Family Guy og teamet bak The Simpsons; viktigst av alt, Seth MacFarlane og Matt Groening med respekt. Her er hvordan de to virkelig føler for hverandre og sin elskede serie.

How The Simpsons gjorde Family Guy til det det er

Tidlig i et Entertainment Weekly-intervju med Seth MacFarlane og Matt Groening for deres crossover-episode, spurte intervjueren hver av dem om den aller første gangen de så på hverandres arbeid. Selvfølgelig svarte Seth først siden han har vært ganske vokal om hvor viktig The Simpsons har vært for etableringen av Family Guy og TV-landskapet som helhet.

"[Matts] show omdirigerte kursen til hvor jeg ville at yrkeslivet mitt skulle gå. Jeg ville bli en Disney-animator, og så kom The Simpsons ut, og på alle måter-skrivemessig, produksjonsmessig, timing-messig, animasjonsmessig-det skrev bare regelboken om. Plutselig lo jeg høyt av tegneserier," forklarte Seth. "Vi elsker alle Bugs Bunny-tegneseriene og Road Runner-tegneseriene, og du erkjenner hvor flotte de er og hvor morsomme de er, men hvor ofte ler du egentlig? Simpsons fikk meg til å le. Jeg holdt på med stand-up på den tiden og jeg elsket det, og jeg tenkte: "Det er synd at det ikke er en måte å lage voksenhumor i tegneserier." Og de åpnet nettopp den døren for alle. Det showet kom ut og jeg husker at jeg tenkte: 'Herregud, dette vil jeg gjøre.' Det er som All in the Family. Det er den grad av å endre landskapet."

Hvordan Matt Groening ærlig føler om familiefyren

Matt har kreditert All In The Family for suksessen til The Simpsons. Tross alt var det animerte showet både en satire over amerikansk kultur og TV-tropene som hadde kommet før det. All In The Family var tilfeldigvis det viktigste.

"Her er tingen: Du forstår at det er programmer som kommer i dine fotspor, ikke sant? Men generelt er de på et konkurransedyktig nettverk," sa Matt om å se Family Guy for første gang. "Først og fremst tenkte jeg at hvis The Simpsons traff - og jeg trodde det ville bli en hit - min bekymring var at voksne ikke ville se fordi det er en tegneserie og det ikke fantes noen gode tegneserier for voksne. Da den traff, visste jeg det det ville komme nye serier etter, og til syvende og sist er det alle disse programmene der ute nå som er skaperdrevne – det vil si at de er en visjon om noen som kan tegne. Det er utrolig hva som skjer innen animasjon nå… Men å komme til Seth, mitt første svar var: "Herregud, vi har konkurranse. Og de overgår oss. Dette showet er villere og tøffere og ekle. Vi pleide å havne i trøbbel. Vi pleide å være årsaken til USAs fall.'"

Matt fortsatte med å ta opp beskyldningene om at Seth kopierte The Simpsons og sa at han følte at stilene deres var helt forskjellige. Men på et visst tidspunkt var Matt faktisk bekymret for at han kunne kopiere Family Guy på grunn av deres økende suksess.

I intervjuet var både Matt og Seth enige om at selv om de begge respekterer dypt det den andre gjør, er konkurranse naturlig og viktig for suksessen til begge showene deres. Men fullføringen som eksisterer mellom de to skaperne og deres forfattere er en fylt med respekt. Det er vennlig. Hvis det ikke var det, ville det bare ikke vært mulig at de noen gang ville ha gjort en crossover-episode. Men det betyr ikke at det ikke har blitt tatt noen ekle bilder.

I noen Family Guy-kommentarer hevdet Seth at Fox en gang kontaktet ham om et par harde vitser han laget om The Simpsons. Selv om The Simpsons har tatt bilder på Family Guy uten ettervirkninger, skulle Seth bli straffet for å "krysse grensen" med Fox sin andre hitkomedie. Seth hevdet at han tror det ikke hadde noe med Matt Groening å gjøre og alt med det faktum at Fox var redd for den andre Simpsons-skaperen, James L. Brooks. Gitt at dette fant sted før crossover-episoden, virker det som om problemet ble løst.

I løpet av både Family Guy og The Simpsons' løpetur, har de to pirket på hverandre på showene. Noen ganger var ting litt for personlig. Imidlertid forstår både Matt og Seth at de jobber i satirens rike, og det betyr at følelsene kommer til å bli såret. Men det virker virkelig som om de to har det helt fint med det, og til og med som når den andre får en god grav om dem.

Hvorfor?

Fordi det er morsomt.

Anbefalt: