10 Glemte fakta om Christopher Reeves supermann

Innholdsfortegnelse:

10 Glemte fakta om Christopher Reeves supermann
10 Glemte fakta om Christopher Reeves supermann
Anonim

Kombinasjonen av skuespiller Christopher Reeve og regissør Richard Donner i Superman-filmene var ren magi, og satte standarden når det gjelder å sette en tegneseriefigur på skjermen i live action.

I dag er fans vant til flere live action-versjoner av Superman, Batman og andre superhelter. De har sett Arrowverse og DCEU utvikle seg – men det hele startet med Christopher Reeves Kryptonian

Etter fire filmer som spilte The Man of Steel, ble Reeves liv forandret da han var involvert i en hestehoppulykke 27. mai 1995. Hans besluttsomhet om å gå inn for ryggmargsskadeofre og behandlinger ble senere en inspirasjon for mange.

Her er en titt på hans mest kjente rolle.

10 Filmen vant flere priser – men ikke Reeve

Christopher Reeve i Superman II
Christopher Reeve i Superman II

Selv om Reeves skuespill ble hyllet, ville han ikke vinne en Oscar for sin skildring av Supermann. Den første Superman-filmen ble imidlertid nominert i fire Oscar-kategorier, inkludert filmredigering, originalpartitur, beste lyd, og vant for beste visuelle effekter. Reeve vant en BAFTA (British Academy Film Awards) for mest lovende nykommer i ledende filmroller i 1978. Det var den dyreste produksjonen på sin tid, med et budsjett på 55 millioner dollar. I 2017 ble filmen tatt med i Library of Congress’ National Film Registry.

9 Reeves geni var fysisk skuespill

Christopher Reeve - Supermann og Clark Kent
Christopher Reeve - Supermann og Clark Kent

Reeves suksess i rollen kom fra det faktum at han ga like mye oppmerksomhet til hvordan han fremstilte Clark Kent som han gjorde mannen av stål. Han tilpasset skildringen sin ned til de minste fysiske detaljene, som måten han står høyt som Supermann på, eller fikser som Kent. Reeve hadde bakgrunn fra scenen, etter å ha uteksaminert seg fra Cornell University og Julliard School. Han debuterte på Broadway i 1976, og det er på scenen han kom for å lære håndverket sitt så godt.

8 Manuset gikk gjennom mange omskrivninger

Christopher Reeve som Superman redder toget
Christopher Reeve som Superman redder toget

Siden det var tidens dyreste produksjon, gikk produsentene etter de hotteste forfatterne på den tiden. Mario Puzo (ansvarlig for storfilmene om Godfather), skrev det første utkastet på svimlende 500 sider, og han er fortsatt kreditert som medforfatter, sammen med selve historien. Manuset skulle imidlertid bli skrevet om av Robert Benton (Kramer vs. Kramer) og David Newman (Bonnie og Clyde), og senere av Newman og hans kone Leslie Newman. Den versjonen ble skrevet om av Tom Mankiewicz (Live and Let Die).

7 Reeve slo ut 199 andre skuespillere for rollen

Christopher Reeve i Superman III
Christopher Reeve i Superman III

Reeve var ikke førstevalget for rollen, og han ble faktisk avvist av produsenter der tider. Produsentene Ilya og Alexander Salkind lette etter etablerte stjerner som Al Pacino, Steve McQueen eller James Caan.

Reeve var i stor grad kjent for sitt scene- og TV-arbeid på den tiden, og TV-kreditter ble ikke like høyt ansett som filmer på den tiden. Men når casting-direktøren arrangerte et ansikt-til-ansikt-møte mellom Richard Donner og Reeve, visste regissøren med en gang at Reeve var det riktige valget.

6 Reeve trente med Darth Vader

Christopher Reeves Supermann
Christopher Reeves Supermann

Det er en uventet forbindelse til Star Wars, ved at Reeve, som var bekymret for at han var for tynn til å spille superhelten, trente sammen med skuespilleren David Prowse. Prowse utviklet Darth Vader-drakten, mens James Earl Jones sørget for sin uforglemmelige stemme. Prowse var en talsmann for det som kalles Alexander-metoden, som lærer skuespillere (og andre) hvordan de kan bruke kroppene sine til å bevege seg mer naturlig. Det betydde selvfølgelig også å komme i superheltform. Teknikken brukes ofte av vok altrenere og musikere så vel som skuespillere.

5 Reeve fikk ikke engang første fakturering i 'Superman II'

Christopher Reeve og Gene Hackman - Supermann
Christopher Reeve og Gene Hackman - Supermann

Til tross for suksessen til den første Superman-filmen, (den var den mest innbringende filmen i 1978 i Nord-Amerika, og Warner Bros. mest suksessrike på den tiden), kunne ikke Reeve få toppregning i Superman II. Det kan være forståelig for den første filmen, der store stjerner som Marlon Brando (som fikk 19 millioner dollar for 10 minutter på skjermen), og Hackman ble fakturert først. Det er et bevis på det gamle Hollywood-stjernesystemet som fortsatt var aktivt på slutten av 1970-tallet at Hackman fortsatt rangerte ham for oppfølgeren.

4 Richard Donner var heller ikke førstevalget

Christopher-Reeve-Superman-Cityscape
Christopher-Reeve-Superman-Cityscape

Richard Donner hadde én stor film under beltet – The Omen fra 1976 – da han landet Superman, men i likhet med Reeve hadde han vært mer kjent for sitt arbeid på TV. Sam Peckinpah, kjent for sitt arbeid i Westerns, og Steven Spielberg ble vurdert.

En av produsentene, Alex Salkind, mente Spielberg spurte for mye, og valgte å vente og se hvordan hans neste film ville klare seg. Den filmen skulle bli Jaws, og mens Spielbergs pris gikk opp, ble Donner signert for spillejobben.

3 Reeve brukte sin hangglidingerfaring i rollen

Christopher Reeve flyr
Christopher Reeve flyr

Utenfor skuespillet førte Reeve en aktiv livsstil. En av hobbyene hans var hanggliding. Han hadde også kvalifisert seg som pilot før han fikk rollen, og piloterfaringen hans hjalp ham med å gjøre de flygende sekvensene i filmen mer troverdige. Mens filmen og dens oppfølger (Superman og Superman II ble skutt rett etter hverandre) ble filmet, ville Reeve fly i fritiden. Flyerfaringen hans førte direkte til en senere rolle i The Aviator, hvor han utførte all piloteringen selv.

2 Reeve spiller faktisk tre roller i 'Superman'

supermann_1978_med Lois Lane
supermann_1978_med Lois Lane

Selv om Superman og Clark Kent kan telles som to roller, mer eller mindre, på grunn av Reeves suverene skuespillerteknikk som skilte de to, er det fortsatt en annen rolle han spilte i den første Superman-filmen. Under scenen der Lois er i helikopteret, og fortsatt sliter med å gjenvinne kontrollen, var Reeve stemmen til Metropolis flygeleder. Selvfølgelig fungerer det ikke, og Kent må bli Supermann for å rykke opp og redde både henne og helikopteret – en i hver hånd.

1 Reeve prøvde å etablere seg i andre roller

christopher-Reeve-supermann
christopher-Reeve-supermann

Det var planer om en Superman V med Reeve, men det dystre billettkontoret til Superman IV (den laveste Superman-filmen til dags dato fortsatt) sørget for at det aldri ville skje. Som enhver skuespiller ønsket Reeve å bli kjent for mer enn bare én rolle, og prøvde å unngå å bli typecastet – en del av den såk alte Superman-forbannelsen. Han sa i intervjuer at han angret på at han ble med i den fjerde filmen, og at han trodde det skadet karrieren hans på lang sikt.

Anbefalt: